Archeologen in China staan voor een raadsel na het vinden van een 'piep-klein' Zwitsers 'ring-horloge' in een 400 jaar oude graftombe.
Het horloge werd door de archeologen gevonden toen ze met twee journalisten uit Shangsi bezig waren met de opnames voor een documentaire. "We wilden wat aarde van rondom de kist weghalen, toen er een steentje uitviel dat met een metalige 'tik' de grond raakte", aldus Jiang Yanyu,voormalig curator van het Guangxi regionaal Museum. "We pakten het voorwerp op en dachten dat het een ring was. Na het beter schoongemaakt te hebben, bleek het een horloge te zijn. De tijd was gestopt om 10.06 uur en op de achterkant stond 'Suisse' gegraveerd", aldus de 'People's Daily'.
Plaatselijke experts zeggen vooral in de war te zijn omdat ze ervan overtuigd waren dat het graf ongeopend was gebleven sinds het einde van de Ming dynastie, 400 jaar geleden.
De opgravingen zijn voorlopig gestopt in afwachting van experts uit Beijing die misschien kunnen helpen het mysterie te ontrafelen.
Foto