De Vietnamese overheid moedigt families aan om hun overleden verwanten te cremeren in plaats van te begraven. De oorzaak is een nijpend gebrek aan ruimte voor begraafplaatsen in Ho Chi Minh stad.
De kerkhofcrisis begon toen de grootste begraafplaats van de stad haar deuren moest sluiten omdat de buren klaagden over grondwater dat te zeer vervuild was. Omwille van de hoge vlucht die de vastgoedmarkt momenteel neemt in Ho Chi Minh (het vroegere Saigon), bleek het onmogelijk om een nieuwe locatie te vinden. "Als mensen een grafsteen willen, zullen ze moeten uitwijken naar andere provincies", zegt Huynh Minh Nhat, die instaat voor de openbare werken. "We zijn voorlopig niet van plan een nieuw kerkhof aan te leggen, daar is simpelweg geen plaats voor. De inwoners van Ho Chi Minh zullen voor crematie moeten kiezen".
Op de plaats van het oude kerkhof komt een kantoorgebouw, wat betekent dat alle 60.000 graven zo snel mogelijk weg moeten. Het gemeentebestuur wil de overblijfselen verplaatsen naar het kerkhof Da Phuoc, maar daar is slechts plaats voor 6.000.