Feyenoordfans die zich ergeren aan de kakkerlak in het voetbalplaatjesboek van de Albert Heijn, kunnen terecht bij de Gamma. 'Kakkerlak' is een Amsterdams scheldwoord voor fans van Feyenoord.

De Gamma in Rotterdam-Charlois geeft gratis anti-kakkerlakstickers weg om het insect op de pagina te bedekken. Een medewerker van Gamma kwam met het idee om de afbeelding te fotoshoppen, zodat er een voetbal zonder kakkerlak zou zijn.

Er zijn in totaal 500 stickers gemaakt en sinds vrijdag kunnen mensen deze stickers gratis afhalen. Inmiddels zijn er al 100 stickers uitgedeeld, aldus bedrijfsleider Patrick van Oeveren van de Gamma in Rotterdam-Charlois. Hij kreeg uit heel het land telefoontjes van mensen die de sticker graag willen hebben. Er kwamen geen telefoontjes uit Amsterdam, aldus van Oeveren.

Albert Heijn vindt de actie van Gamma erg creatief. Albert Heijn laat inmiddels nieuwe voetbalboeken afdrukken, zonder de kakkerlak. Het onderzoek naar hoe de kakkerlak op de bal terecht gekomen is, is gesloten. Het blijkt een kever te zijn die met puur toeval op de bal terecht gekomen is, aldus een woordvoerder van de Albert Heijn.