De Pakistan Daily rapporteert dat de Saudische Bin Laden groep de hoofdaannemer is van een project, ter waarde van ca. 2 miljard dollar, om in Saudi Arabie een aantal gevangenissen te bouwen voor terrorisme-verdachten zoals de leden van Al Qaeda.

De op handen zijnde sluiting van Guantanamo Bay betekent kennelijk niet dat de verdachten die nu nog in Guantanamo zijn opgeborgen voor de civiele Amerikaanse rechter ter verantwoording geroepen zullen worden.

In de Saudische steden Mecca, Haer, Demmam en Qasim wordt, in samenwerking met de CIA en Duitse ingenieurs, door de Bin Laden groep hard gewerkt aan de nieuwe faciliteiten die plaats moeten bieden aan 18.000 gevangenen. Toch wel opmerkelijk, aangezien de Bin Laden groep eigendom is van de familie van de ooit door de CIA getrainde Al Qaeda leider Osama Bin Laden. Op het weblog 'Zapruder' schrijft 'Patman': "Dat is zoiets als vragen aan de bedrijven van Dick Cheney om de wederopbouw van Irak voor hun rekening te nemen, en de resultaten daarvan zijn inmiddels bekend."

Patman merkt verder op: "Wat de regering Obama eigenlijk gaat doen, is het 'uitbesteden' (outsourcing) van martelen. Want twee dagen na aantreden onderstreept Obama een van Bush’ meest gehate praktijken: rendition. Het ontvoeren, vervoeren en opsluiten van verdachten. Zogenaamde "black sites" zullen operationeel blijven. De regering Obama onderzoekt alleen de juridische consequenties en het juridische raamwerk van de beslissing om rendition te behouden."