Een man dacht dat zijn tuinkabouter gestolen was, maar kreeg enkele dagen later tot zijn verbazing een brief van de vermiste dwerg. Allen Snyder uit Morgantown in de Amerikaanse staat West Virginia las het volgende. "Nonkel Allen, je moet mijn borgtocht betalen. Stuur alsjeblieft geld naar de staatsgevangenis van Pennsylvania. Je dwergje. PS: Het spijt me dat ik je huis verliet, maar ik wou de wereld verkennen en ben in de problemen beland."
Bij de brief, die een poststempel van de stad Pittsburgh had, zaten drie foto's van de 35 centimeter lange tuinkabouter. Op twee foto's zie je de dwerg als arrestant met een kaartje waarop zijn naam en adres staat, op een andere zie je hem vanachter in een politiewagen zitten.
"Totaal hilarisch", aldus eigenaar Snyder. De man heeft er helemaal geen idee van wie er achter de grap zit. "Ik kocht de tuinkabouter twee jaar geleden om mijn tuin wat op te fleuren, maar bijna niemand vindt hem leuk. De onverlaat die mijn tuinkabouter stal, heeft in ieder geval wel gevoel voor humor."