Een twaalfjarige jongen heeft gisteren in Utrecht een kat over een schutting geslingerd. De knaap kreeg een proces-verbaal voor dierenmishandeling maar de kat is spoorloos verdwenen, aldus de politie gisteren.
Toevallig passerende agenten zagen het voor hun ogen gebeuren: de jongen lokte de kat, pakte hem bij zijn staart en slingerde hem vervolgens boven zijn hoofd over de schutting. De politie vermoedt dat de kat gewond is geraakt en vraagt de eigenaar zich te melden voor een eventuele schadevergoeding.

De daad van de jongen doet denken aan een televisiespotje van Radio 1, ten tijde van het WKvoetbal. Op het moment dat Oranje scoort, slingert een radioluisteraar uitzinnig van vreugde zijn aangelijnde hond boven zijn hoofd. Het diertje wordt gelanceerd en raakt zoek. De Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren bestempelde het spotje als een mislukte poging tot humor ten koste van een weerloos dier. Of er verband is tussen de daad van de jongen en het spotje, kan de Utrechtse politie niet zeggen.