Burgemeester Rob van Gijzel en wethouder Mary Fiers hebben vrijdagmorgen een bezoek gebracht aan het Stadionkwartier in Eindhoven. Omwonenden hebben al enige tijd flink last van de werkzaamheden rond het PSV Stadion. Donderdagavond escaleerde het, toen bouwvakkers tijdens heiwerkzaamheden zouden zijn bekogeld met stenen.
Het heien werd op last van de politie direct stilgelegd, omdat het na zes uur ís avonds niet is toegestaan. Van Gijzel laat weten dat hij laat uitzoeken wat er donderdagavond is gebeurd. Van Gijzel had zich nog niet eerder uitgelaten over de overlast.

Vorige week werd bekend dat zeker zestig wijkbewoners met gezondheidsklachten kampen door het heiwerk. Het gaat om hoofdpijn, concentratiestoornissen, slaapproblemen en hoge bloeddruk. Woensdag kreeg de buurt een brief dat het werk tot eind april gaat duren, drie weken langer dan gepland. Voor D66-raadslid Mary-Ann Schreurs was dit reden om B en W opnieuw te vragen het heien te stoppen om naar een stillere oplossing te zoeken. Omdat de gemeente dit eerder weigerde, heeft ze vorige week de VROM-inspectie om ingrijpen verzocht. Medewerkers van VROM zijn inmiddels een onderzoek begonnen.