In de tuin van een huis in Quaregnon in de provincie Henegouwen is vijf ton huisvuil weggehaald. De bewoonster van het huis had het huisvuil nooit meegegeven met de vuilniskar. De omwonenden klaagden over kakkerlakken.
In december van vorig jaar werd de gemeente ervan op de hoogte gebracht dat de bewoonster van het bewuste huis grote hoeveelheden huisvuil in haar tuin had staan. Toen kreeg ze het bevel om het huisvuil te verwijderen, wat ze evenwel niet deed. Later werden verschillende pogingen ondernomen om de omvang van de vervuiling na te gaan, maar die mislukten, onder meer omdat de vrouw haar deur weigerde te openen. Aangezien haar tuin alleen bereikt kon worden via het huis, kon de schade niet gemeten worden.
Toen de vrouw uiteindelijk toch iemand binnenliet, constateerden de gemeentediensten dat het huis vol kakkerlakken zat. Daarop werden een ontsmettingsteam naar het huis gestuurd. Ook de omringende huizen werden gedesinfecteerd. Een containerwagen haalde vijf ton huisvuil op. Het huis werd intussen onbewoonbaar verklaard. De bewoonster en haar vier kinderen hebben onderdak gevonden bij familieleden. De gemeente Quaregnon wil via het gerecht de opgelopen kosten recupereren.