In Duitsland zijn twee laveloze kinderen gevonden in een speeltuin. Een jongen van twaalf en een meisje van dertien hadden een fles wodka achterover geslagen. Een andere jongen van elf die ook had meegedronken, had zichzelf nog naar huis kunnen slepen en was daar in slaap gevallen.

De brandweer van Paderborn had de politie gealarmeerd dat er kinderen in de speeltuin lagen. Agenten vonden de twaalfjarige jongen slapend in de zandbak. Na meerdere pogingen hem wakker te schudden, kwam de jongen bij kennis, maar echt praten lukte niet. Een paar meter verderop lag het meisje. Beide kinderen gaven meerdere keren over, waardoor de politie de dranklucht rook.

De vader van de elfjarige jongen die thuis in bed was gaan liggen, merkte de sterke alcoholwalm en belde de dokter. Die liet de jongen naar het ziekenhuis brengen.

Ook de andere twee werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren er zo ernstig aan toe, dat ze de nacht in het ziekenhuis moesten doorbrengen. Hoe het nu met ze gaat is niet bekend.

Volgens de jongen van elf hadden ze in totaal met z'n vijven zitten drinken.