Een meisje dat met haar SUV in de Amerikaanse staat Indiana van de weg raakte en op een holle boom botste, heeft daarmee een bijennest verstoord. Tegen de tijd dat hulpverleners arriveerden, was haar auto omgeven door een wolk luid zoemende bijen. Behalve het verkeersslachtoffer moesten negen hulpverleners met bijensteken in het ziekenhuis worden opgenomen.
"Die bijen waren woedend," zei Kent Gilbert van de vrijwillige brandweer, die minstens vijftig steken opliep toen hij het gewonde meisje uit de auto probeerde te halen. "Ik heb bijen nog nooit zo zien aanvallen."
Uiteindelijk moesten de brandweerlieden zich bij een temperatuur van ruim boven de 30 graden Celsius in beschermende kleding - compleet met zuurstoftank en gezichtsmasker - hijsen om hulp te kunnen bieden.
Terwijl er water en schuim op de bijen werden gesproeid, bevrijdden zij de 16-jarige Jacqueline Cossairt uit het autowrak. Het meisje werd met gebroken benen en talloze bijensteken in het ziekenhuis opgenomen. Zeven brandweerlieden, een buurman en een ambulancemedewerker moesten ook worden opgenomen met steken en hitteklachten.