Toen Cornelia Cotrell Smith naar een anti-muggenspray greep, was dat niet om korte metten te maken met de stekende beestjes. In plaats daarvan spoot ze de spray leeg op haar bedriegende echtgenoot en diens maîtresse.
De vrouw uit Athens in de Amerikaanse staat Alabama werd op 19 mei aangehouden voor geweldpleging. Cornelia was aan het werk toen een buurvrouw haar opbelde met de mededeling dat haar echtgenoot in hun appartement aan het flikflooien was met een onbekende vrouw. Cornelia reed onmiddellijk naar huis en betrapte daar de tortelduifjes in bed.
Ze belde meteen de politie op en vertelde de agent dat ze haar man had betrapt met een andere vrouw. Volgens Cornelia stond haar echtgenoot op het punt om het hazenpad te kiezen.
"Ik weet niet goed wat ze van ons verlangde", aldus agent Marty Bruce van de politie van Athens. Twee agenten gingen daarop poolshoogte nemen. Nog voor de agenten het appartement hadden betreden, had Cornelia al een tweede maal naar de politie gebeld.
"Ze vertelde ons dat ze ons niet meer nodig had. Ze zou zelf 'de nodige maatregelen treffen.'" Toen de agenten eindelijk ter plaatse kwamen, troffen ze Cornelia's echtgenoot en diens maîtresse gewond aan. Niet alleen had Cornelia de spuitbus op hen leeg gespoten, ze had de spray ook gebruikt om hen een serieus pak rammel te geven.
De vrouw werd even later opgepakt. Een rechter heeft intussen beslist dat Cornelia tijdelijk 100 meter uit de buurt van haar echtgenoot moet blijven.