Een hostess van touroperator Thomas Cook trof zaterdag een jongetje van tien moederziel alleen aan in de vertrekhal van de luchthaven. De jongen zou die dag normaal op reis zijn vertrokken naar Egypte, samen met zijn vader en diens vriendin. Omdat de identiteitskaart van het kind niet in orde was, stapte zijn vader dan maar zonder zijn zoon op het vliegtuig. "Dagelijks zijn er problemen met de identiteitskaarten van kinderen maar dit zag ik nooit eerder", zegt Claude Pérignon van Thomas Cook.

Al weken keek de jongen uit naar een vakantie met zijn vader en diens vriendin. Toen ze zaterdag wilden inchecken op de luchthaven van Zaventem bleek dat de zoon geen identiteitskaart met een foto bij zich had. Daarom werd hij geweigerd op de vlucht. In plaats van een oplossing te bedenken, belde de vader naar zijn ouders met de melding dat ze hun kleinzoon moesten komen ophalen in de luchthaven. Waarop het koppel door de douane liep en het vliegtuig naar Egypte nam.

De moeder van de jongen, die zelf op vakantie is, reageert intussen furieus. "Ik stond aan de grond genageld toen ik het nieuws vernam", zegt ze. "Je laat toch zelfs je hond niet op die manier achter. Ik denk dat mijn ex niet heeft beseft wat hij deed toen hij onze zoon achterliet. Wie weet wat er had kunnen gebeuren? We zijn al twee jaren in een vechtscheiding verwikkeld maar dit was de druppel: ik wil de volledige voogdij over mijn zoon." De vader, die nog altijd in Egypte zit, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.