De Britse sociale dienst heeft dankzij Facebook een gevalletje fraude ontdekt. De 35-jarige Claire Harborne ontving tussen 2006 en 2007 een uitkering, omdat ze een alleenstaande moeder zou zijn. Na een tip nam de dienst echter een kijkje op haar Facebook-pagina en ontdekte daar dat Harborne allerminst zielig en alleen is. Op haar profielpagina schrijft Harborne namelijk dat ze al jaren gelukkig getrouwd is. Geconfronteerd met haar leugen, gaf Harborne het bedrog meteen toe. In totaal heeft ze ten onrechte een bedrag van ruim zevenduizend euro ontvangen. Het is niet de eerste keer dat iemand dankzij Facebook tegen de lamp loopt. Zo werd vorige maand een Zwitserse vrouw ontslagen nadat zij zich ziek had gemeld, maar vervolgens op Facebook vrolijk aan het netwerken sloeg. Een Australische jongen verloor vorig jaar om een soortgelijke reden zijn baan. Hij was na een avondje flink stappen te brak om op zijn werk te verschijnen, maar was zo dom om dat op zijn Facebook-pagina toe te geven. Helaas voor hem las zijn baas mee.
Stakkers zijn het, dat krijg je ervan als je niet nadenkt en alles op het internet zet. Niet alleen BB, maar ook je baas en collega's are watching you!
Vailan: ja, met dat verschil dat de meeste van ons niet met naam, adres en foto op WMR staan zodat we onmiddelijk herkenbaar zijn. Voordat een willekeurige baas via IP adressen kan gaan achterhalen wie er achter "Vailan" zit, moet er toch wel wat meer aan de hand zijn.
Vailan schreef:Maar ja, ook alles wat je op WMR schrijft kan door de 'verkeerde mensen' gelezen worden . Inderdaad zijn dan niet de mensen verkeerd, maar de handelingen die je kennelijk beter niet had kunnen opschrijven.
Hij was na een avondje flink stappen te brak om op zijn werk te verschijnen, maar was zo dom om dat op zijn Facebook-pagina toe te geven. Helaas voor hem las zijn baas mee.