Een zakenman is tot de ontdekking gekomen dat hij de afgelopen 29 jaar heeft rondgelopen met een gebroken been.
Steve Webb (49) brak zijn linkerbeen bij een motorongeluk toen hij twintig was en kwam er pas recentelijk, na tientallen jaren pijn, achter dat het been nooit genezen is geweest.
Mr Webb uit Daggenham, Essex, zegt dat hij zich pas realiseerde dat hij dat ongeluk had gehad toen hij onlangs een 'scan' van zijn letsel zag.
Hij was al bang dat het been geamputeerd zou moeten worden, maar staat nu in de planning voor een operatie die het ontbrekende bot opnieuw moet laten aangroeien, zodat de breuk echt kan genezen.
"Ik heb altijd pijn aan dat been gehad, maar er is me herhaaldelijk verteld dat dat bot genezen was, dus bleef ik er maar op lopen."
Mr. Webb, werkzaam in de loodgietershandel, brak zijn been toen hij als 20-jarige tegen een lantaarnpaal botste. Het bot stak door de huid en hij moest, nadat er een infectie bij was gekomen, twee maanden in het ziekenhuis verblijven.
Hierna bracht hij 17 maanden door met een gips-verband om zijn been, totdat artsen dachten dat het bot wel genezen was.
Toen hij kort daarna aan een teen geopereerd moest worden, bleek dat het bot nog steeds wiebelde en nog niet geheeld was.
De daarop volgende negen maanden kreeg hij magneto-therapie, maar vijf jaar na het ongeluk had hij nog steeds pijn.
Doctoren ontdekten toen dat het bot nog steeds gebroken was en dus zetten ze er een metalen plaat in.
Mr. Webb heeft vierentwintig jaar rondgelopen met die plaat, totdat hij plotseling weer last kreeg van de pijn.
Scans gaven aan dat het bot-weefsel geïnfecteerd was en dat het been nog steeds gebroken was na de 29 jaar.
Hij krijgt nu een metalen Llazarov-frame om zijn been en voet aangemeten, waarmee het bot elke dag 1 millimeter opgerekt gaat worden gedurende 7 tot 9 maanden, zodat de 6 ontbrekende centimeters bot terug kunnen groeien en het fatsoenlijk gezet kan worden.
Daarna wachten er nog drie maanden gips, maar er is Mr. Webb verteld dat de procedure 99% kans van slagen heeft.