Uit onderzoek, gedaan in het Sir Charles Gairdner Hospital in Perth, blijkt dat vrouwen die zeggen dat er iets in hun drank gedaan is over het algemeen gewoon teveel gedronken hebben.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 100 personen die binnenkwamen met de melding dat er pillen of de zogeheten verkrachtingsdrugs in hun drank waren gedaan. Negen van de tien gevallen bleken vrouwen te zijn.

Bij vijf van de gevallen bleek het alcoholgehalte niet overeen te komen met de hoeveelheid drank die ze ingenomen hadden. In alle andere gevallen kon er geen bewijs gevonden worden dat er met de drank gerommeld was.

Dr Little, de toxicoloog van het ziekenhuis, gaf aan dat het aantal personen die met teveel alcohol of drugs op binnenkwamen zorgwekkend was. Hierdoor kon niet goed vastgesteld worden of een persoon echt iets in zijn of haar drinken had gekregen.

Gemiddeld hadden de mensen die betrokken waren bij de studie een alcoholpercentage van 0.96 in hun bloed en hadden tussen de 3.8 en 11.6 glazen drank op. De onderzoekers vonden niet één geval waarbij het voor de hand lag dat er rustgevende middelen in de drank waren gedaan in een kroeg of nachtclub.