Een elf jarige 'weerwolf'-jongen die met nood een geneesmiddel zoekt, doet medische experts verbijsteren.

Pruthviraj Patil is een van de 50 mensen in de wereld die de ziekte Hypertrichosis heeft: een zeldzame aandoening, genaamd het 'Weerwolf syndroom'.
Het resultaat is dat zijn hele gezicht en lichaam is bedekt met dik, gematteerd haar.

Hij heeft daarentegen wel sterke hoop dat dokters ooit een geneesmiddel zullen vinden. Hij is geboren in het Indische district Sangli (bij Bombay) en verlaat bijna nooit zijn dorp omwille van zijn angst voor pesterijen door vreemden.

De enige delen van zijn lichaam die niet bedekt zijn, zijn de palmen van zijn handen en de onderkant van zijn voeten.

Als zoon van een gefortuneerde boer heeft hij verschillende behandelingen kunnen ondergaan, waaronder homeopathie, het traditionele 'Ayurvedic' en laser-ingrepen. Geen van alle hebben echter gewerkt.

De gedachte is dat zijn genetisch bepaalde conditie ten grondslag ligt aan een probleem tijdens de zwangerschap.

"Waarom heeft God dit ons aangedaan?" vertelt zijn 32 jaar oude moeder Anita. "Hij ziet er zo raar uit en waar we ook komen dringen de mensen om hem te zien."

Plastisch chirurg Vinay Saoji heeft de jongen onderzocht en bevestigt dat de aandoening zeer zeldzaam is.
"Harige moedervlekken waar een persoon vlakken over zijn lichaam verspreid heeft of 'Hirsurism', is niet ongewoon, maar haar helemaal bedekt over het lichaam wel," voegt hij toe.

Pruthviraj vertelt dat hij staat te springen om het haar te laten verwijderen, maar zelfs na laserbehandelingen blijft het teruggroeien.
De doktoren hebben geen oplossing voor zijn situatie. Toen hij voor het eerst naar school ging, pestten ze hem en werd hij uitgelachen, maar tegenwoordig zijn ze er aan gewend en behandelen ze hem als een normale jongen.
Foto1
Foto2