Quote Juju:
Het lijkt wel of Chinezen een bepaald stukje in hun hersenen missen waar compassie voor dieren zit. (...)
Hoog tijd dat er in China iets officieels voor dierenrechten wordt georganiseerd, maar als de Chinezen niet weten wat compassie voor dieren is, dan gebeurt dat helaas niet zo snel.
Heb je *ening* idee hoe wij 'verlichte' Europeanen omgaan met onze dieren? Voorbeeld:
Vleeskuikens worden in stallen binnen 6 tot 12 weken vetgemest. Ze gaan er dus als kuiken in en komen er als wanstaltig kip-achtig gedrocht uit. Er is te weinig ruimte om te bewegen want dan blijft het vlees mooi wit en wordt het niet te taai. Ze lopen op roosters zodat de uitwerpselen gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Rond de 20 procent overleeft het niet. Na deze 6 tot 12 weken worden de kippen 'gerooid'. Er gaat een machine de loods in die de kippen via een lopende band in een vrachtwagen dumpt. Dit gaat niet altijd goed (kippen worden overreden of komen klem te zitten in het mechanisme) Soms worden ze nog met de hand gevangen en in kooien vervoerd. (kijk
hier maar eens...)
Vervolgens worden de kippen vervoerd naar de slachtfabriek. Hier worden ze levend met hun pootjes (dus ondersteboven) in een kettingband gehangen waarna ze over een metalen plaat worden getrokken. Op deze plaat staat stroom, alleen worden ze niet gedood, maar verdoofd. Nu worden ze verder door de machine getrokken en snijdt een klein mesje de keel open. Ze worden niet onthoofd! De reden dat ze niet gedood worden maar slechts verdoofd is dat ze nu mooi leegbloeden (het hart werkt immers nog). Hierna worden ze automatisch geplukt en dan verder verwerkt tot drumsticks, kip-nuggets, kipfilet, etc.
Dit is maar één voorbeeld, maar op dezelfde manier gaan we om met koeien en varkens. Het gaat
niet om dierenliefde, het gaat om geld verdienen en dierenwelzijn be damned!
Uiteraard vind ik dit ook verwerpelijk en heb ik het beste met de dieren voor, alleen niet genoeg om vegetarisch te worden/biologisch vlees te kopen, net als de rest van Nederland/Europa.