Spelletjes als het in 1985 door Alexey Pajitnov ontwikkelde Tetris zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen, zelfs beter dan tot nu toe werd aangenomen. De hersenschors wordt er dikker door en de grijze massa neemt toe als er regelmatig een spelletje wordt gespeeld met 'uitdagende visuele taken'. De makers van Tetris hebben door onderzoekers van het Mind Research Network in New Mexico onderzoek laten doen naar de effecten van hun product. Bij een groep proefpersonen werd de ontwikkeling van hun hersenen gedurende drie maanden Tetris spelen gevolgd. MRI-scans toonden aan dat de hersenactiviteit was verhoogd en dat de hersenen waren verbeterd. Ze waren gezonder en werkten met een hogere efficiëntie. Het was al langer bekend dat Tetris een goed hulpmiddel is bij het verwerken van traumatische ervaringen en posttraumatische stressstoornissen doet verminderen.
sinds dat ik tetris weer speel sinds een paar maanden weer merk ik wel dat ik dingen beter kan plaatsen in m'n geheugen en dat ik logischer ga nadenken, dus ik ben het zeker eens!
Het zal toch niet alleen tetris zijn. Gaat snel vervelen na 20 keer. Ook andere puzzel-spelletje kunnen helpen. Fijn voor kinderen met een concentratie probleem.
Tetris zou een verplicht onderdeel op school moeten zijn. Je leert ook nog eens de verschillende manieren waarop vier blokjes aan elkaar gelegd kunnen zijn. Dat is eigenlijk wiskunde.
Jeetje,ik heb nog nooit Tetris gespeeld. Hoe heb ik het dan toch zo ver kunnen schoppen? Zal er morgen eens naar kijken - wie weet maakt me dat nog slimmer dan ik al ben.
Quote: De makers van Tetris hebben door onderzoekers van het Mind Research Network in New Mexico onderzoek laten doen
Dus een onderzoek betaalt door de makers van Tetris zegt dat Tetris goed is voor de hersenen... Ik hecht meer waarde aan een niet gesponsord onderzoek.