Een groep elite commando's heeft zijn verontschuldigingen aangeboden nadat ze tijdens een trainingsactie het verkeerde huis hadden opgeblazen.
De groep, onderdeel van de Zweedse K3 cavalerie-divisie, moest een onbewoond huis aanvallen dat door defensie was aangekocht voor trainingsdoeleinden.
In plaats daarvan voerden ze een verschrikkelijke nachtelijke aanval uit op een huis 200 meter van hun doelwit vandaan in Rojdafors, Zweden.
Ze hadden ongelooflijk veel geluk dat het echtpaar van wie het huis is toevallig niet thuis waren, want die hadden het waarschijnlijk niet overleefd, zei een andere buurman.
De groep blies de voor- en achterdeur uit hun kozijnen en bliezen ook alle ramen eruit voordat ze zich hun foutje realiseerden. De K3-eenheid, niet te verwarren met een gelijknamig Belgisch zangtrio, wordt gezien als het meest gevaarlijke legeronderdeel van Zweden en de mannen vergelijken zich graag met de SAS en de Amerikaanse SEALs. Een woordvoerder van defensie zei: "We hebben de bende na ons bezoek opgeruimd en we hebben natuurlijk contact gezocht met de eigenaars. We hebben het bijgelegd."