Mensen die het niet meer zien zitten kunnen nu op een website informatie vinden over zelfdoding. Op de website staat precies aangegeven welke medicijnen je nodig hebt om een einde aan je leven te maken en hoe je aan deze medicijnen kunt komen. Er is veel behoefte aan deze informatie, zegt directeur Petra de Jong in de Volkskrant vandaag. Bovendien wil de vereniging voorkomen dat mensen kiezen voor gruwelijke methoden bij zelfdoding, zoals een sprong voor de trein. Zowel voor de persoon met een doodswens zelf als voor nabestaanden en hulpverleners is het prettiger als iemand met medicijnen zelfmoord pleegt.
Voor dit doel staat op de website precies welke medicijnen iemand met een doodswens nodig heeft en in welk land deze medicijnen vrij verkrijgbaar zijn. De meeste benodigde medicijnen zijn echter alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Om hier aan te komen raadt de NVVE een ‘leugentje om bestwil’ aan. Om toegang tot de website te krijgen moet iemand eerst lid van de vereniging worden voor 17.50 per jaar. Voorwaarde is dat leden ouder zijn dan zestien. Hulp bij zelfdoding is strafbaar. De Jong verklaart echter dat de website geen hulp bij zelfdoding biedt, maar alleen informatie. Eerder zijn er boeken verschenen met vergelijkbare teksten. De auteurs van deze boeken zijn nooit veroordeeld.
In de afgelopen week maakten twee bekende sporters, wielrenner Dimitri De Fauw en keeper Robert Enke een einde aan hun leven.