ik ben zelf leerlingkok en ik zou dit echt wel willen proberen, gewoon puur voor mijn smaakontwikkeling, ik wil uiteindelijk ook zo koken als Heston Blumenthal, hij kookt op een manier die bekendstaat als
Moleculaire Gastronomie, dit is een manier van koken die ik zelf ook wil leren beheersen omdat je niet gebruik maakt van de "normale" bereidingstechnieken waardoor gerechten veel lekkerder worden. Hier een wikiquote,
Quote:
Een voorbeeld is de misvatting dat je door dichtschroeien sappen in een stuk vlees kunt vasthouden. Dit idee werd al geuit door Aristoteles en later wetenschappelijk beredeneerd door Justus von Liebig (1803-1873). Het dichtgeschroeide vlees is echter niet minder vochtdoorlatend dan het vlees al was. Bovendien wordt door het samentrekken van de eiwitten in het vlees juist vocht naar buiten geperst.
Op het moment dat je dit weet, kun je de chemische processen bij het gerecht tot je eigen doeleinden aanpassen, de rest van het voorbeeld staat bij de link, voor wie geïnteresseerd is.