Een vriendendienst komt het hoofd van de politie op de Russische regionale luchthaven van Yekaterinburg binnenkort waarschijnlijk duur te staan.
Toen enkele vrienden van de man na enkele rondjes in de bar van de luchthaven zich realiseerden dat hun vliegtuig al in de lucht was en zij nog steeds aan de toog hingen, aarzelde de politiechef niet om even snel een bommelding de wereld in te sturen.
Het incident gebeurde al in februari, maar werd nu pas bekendgemaakt. Toen de politiechef merkte dat zijn drinkende vrienden hun vlucht hadden gemist, belde hij een van zijn ondergeschikten met de boodschap dat hij een bommelding moest doen. Die laatste belde daarop anoniem naar de luchthaven en waarschuwde voor een springtuig aan boord van de vlucht in kwestie.
Daarop keerde het vliegtuig onmiddellijk terug naar de luchthaven. Als vanzelfsprekend werd geen bom gevonden, maar de drinkebroers van de anonieme beller kregen wel een tweede kans om aan boord te gaan.
Het bedrog kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar het anonieme telefoontje. De politiechef en de onfortuinlijke bommelder kijken nu allebei aan tegen vier jaar dwangarbeid voor de "vriendendienst".