Drie weken nadat hij een Michelinster won, is een jonge Britse topkok opgestapt. De 27-jarige Ryan Simpson rende de keuken uit, nadat zijn werkgever hem had opgedragen winstgevender 'café-voer' te serveren. Volgens hem jaagde het dure eten lokale bezoekers weg. Maar met Simpson stapte ook de volledige keukenbrigade en het bedienend personeel op. Het restaurant, The Goose, gelegen in Oxfordshire, was gedwongen zijn deuren te sluiten. Simpson is ervan overtuigd dat hij met gerechten als houtduif en geroosterde hertenrug zijn Michelinster verdiende. Maar de eigenaar van The Goose vond dat 'te snobistisch'. Meer fish and chips was het devies, maar dat pikte Simpson niet. "We hadden met hart en ziel eraan gewerkt om een Michelinster te winnen en The Goose weer op de kaart te zetten. Dus zijn opmerking was een klap in ons gezicht', vertelt hij tegenover The Times. Rijke klanten van The Goose hebben Simpson al benaderd om een nieuw restaurant op te zetten. Maar volgende maand wil The Goose wil opengaan. Mét eenvoudige, betaalbare schotels.