MILAAN - Italiaanse hulpverleners hebben een vrouw uit haar appartement gehaald die haar huis 26 jaar niet had verlaten.
Zij moesten wegens de stank gasmaskers dragen, meldden Italiaanse kranten gisteren. De 56-jarige Carmela woog nog slechts ongeveer dertig kilo en had twee meter lang haar toen de hulpverleners haar naar een ziekenhuis brachten.
De vrouw had de ramen van haar huis in Macerata, een stad 200 kilometer ten noordoosten van Rome, hermetisch dichtgeplakt en de luiken potdicht gedaan. Zij werd 26 jaar geleden zo bang voor een griepepidemie, dat ze in paniek raakte. Zij sloot zichzelf op, omdat zij dacht zich op deze manier te kunnen beschermen tegen mogelijke ziektekiemen.
De autoriteiten kwamen in actie nadat haar broer Adamo, die regelmatig blikken voedsel voor haar deur zette, de politie erover had verteld. De man had volgens de krant La Repubblica zijn zuster al tien jaar niet gezien. Het enige contact dat Carmela met haar buren had, was een enkele schreeuw van achter haar deur: ,,Sluit het raam in het portaal!’’