BAARN (GPD) – Wilde geruchten deden zaterdag op sportpark Ter Eem in Baarn de ronde toen een speler van de voetbalvereniging Eemboys door de politie van het veld werd gehaald tijdens de derby in de derde klasse tegen Eemnes. De aanleiding voor het politie-ingrijpen bleek echter wildplassen. De voetballer mocht in de tweede helft als wisselspeler het veld in en werd door trainer Ron Daselaar snel weer naar de kant gehaald. Vol ongeloof sjokte de verdediger naar de kant om daar te worden geconfronteerd met een nog veel grotere verrassing.
Twee agenten in burger vingen hem op en namen in de politiewagen mee naar het bureau. Op sportpark Ter Eem hadden nog twee agenten staan wachten, zodat de voetballer tijdens de wedstrijd het complex niet zou ontvluchten. De reden van de actie werd pas later bekend. In de rust had de speler tijdens het warmlopen staan wateren tegen het hek. Vanuit de aangrenzende woonwijk klaagde een bewoonster daarover tegen de speler en er volgde een woordenwisseling. De vrouw belde de politie, die met vier man uitrukte. Coach Daselaar wist niet wat hem overkwam. ‘Opeens stonden er twee agenten in burger naast me. Mijn eerste reactie was of hij niet gewoon de rest van de wedstrijd mocht uitspelen, maar dat was niet mogelijk. Ik moest hem er zelf afhalen, anders deden zij het.’ Over de ernst van het vergrijp kon Daselaar lachen. ‘Je zou denken dat ze misschien belangrijker zaken te doen hebben.’

Naschrift redactie WMR: De wildplassende voetballer heeft ernstige bedreigingen tegen de aangeefster geuit waarop de politie koos voor deze werkwijze om de man aan te houden.