Hij wekte de indruk een vriendelijke grootvader te zijn die met zijn kleinkind in de kinderwagen rustig aan het winkelen was. Maar in werkelijkheid bleek de 55-jarige Groninger een handige winkeldief.
In de kinderwagen lag geen nazaat van de man, maar een geprepareerde doos waarin hij de spullen van zijn gading verstopte die hij vervolgens ongehinderd langs de detectiepoortjes van winkels loodste.
In de vestiging van de MediaMarkt aan de Westerhaven in Groningen ging het mis. De winkeldief had net een camcorder ter waarde van 1000 euro in de kinderwagen verstopt toen beveiligingspersoneel hem in het vizier kreeg.
De man bekende na zijn aanhouding buiten de winkel ’s ochtends ook langs te zijn geweest. Hij ging toen aan de haal met een digitale camera ter waarde van 300 euro.
Uit het politieverhoor kwam naar voren dat de man graag bij de MediaMarkt proletarisch winkelde. Hij somde de diefstal op van acht mp3-spelers, zes mobiele telefoons, drie digitale camera’s, een spelcomputer en diverse computerspelletjes.
In Zwolle had hij met dezelfde truc twee navigatiesystemen voor auto’s gestolen, in Lelystad een spelcomputer en een harde schijf voor een computer en ten slotte in Utrecht een autoradio.
De man is ingesloten voor nader onderzoek. Dat winkeldieven geprepareerde tassen gebruiken was al langer bekend, de truc met de kinderwagen is een noviteit.