Wat het gelukkigste moment van hun leven moesten worden, sloeg om in het droevigste. Een Amerikaan stond op het punt zijn vriendin ten huwelijk te vragen, toen zij dodelijk werd getroffen door de bliksem.
Richard Butler was van plan vrijdag zijn vriendin Bethany Lott (25) een aanzoek doen tijdens een natuurwandeling in North Carolina, toen plotseling ‘alles zwart werd’.
“Ik maakte een draai van 180 graden, werd een stuk naar achter geworpen. Mijn benen werden slap. Mijn schoenen begonnen te roken en mijn voetzolen voelden aan alsof ze in brand stonden”, vertelde Butler.
Even dacht Butler dat alleen hij was getroffen door de bliksem, maar het bleek juist dat Bethany direct getroffen was. “Ik kroop naar haar toe. Ze zeggen dat ze op slag dood was, maar ik heb haar nog een kwartier lang geprobeerd te reanimeren”, aldus Butler.
De wandeling op Max Patch Mountain in het Pisgah National Forest in North Carolina was bedoeld om de liefde te bezegelen. “Ik had die plek gekozen omdat Bethany had gezegd dat ze daar wilde trouwen. Ze was dol op de natuur. Haar laatste woorden, een halve minuut voor de donderklap, waren: “God lieverd, moet je zien, is het niet prachtig?”