Een Nederlandse hacker is niet al te snugger geweest: hij liet een geuploade kopie van zijn identiteitskaart achter op het systeem dat hij probeerde te hacken. De 18-jarige hacker was daarom makkelijk te achterhalen.
Marvin M. uit Roermond voerde een hackaanval uit op silenceisdefeat.org, een remote shell service, via een speciaal perl-script. De dienst en de complete server werden daardoor lamgelegd. Helaas voor Marvin had hij pas daarvoor een ingescande kopie van zijn identiteitskaart in de public_html-map van de server gezet. Voor silenceisdefeat.org was het een koud kunstje om de Paypal-gegevens van de perl-script-gebruiker te vergelijken met de gegevens op de identiteitskaart.
Ondanks de downtime en schade gaat silenceisdefeat.org de jongen niet vervolgen. Een woordvoerder van de dienst verklaart dat ze zelf ook wel eens domme dingen uitgehaald hebben. Silenceisdefeat.org hoopt wel dat de hacker iets dergelijks niet nog eens probeert. Overigens weigeren ze ook de jongen een 'hacker' te noemen: meer dan een 'script kiddie' is Marvin volgens hun niet.
Overigens ontkent Marvin zelf schuldig te zijn.