Wij laten onze flessen wijn graag rijpen in een volgestouwde kelder. Een wijnbouwer uit Duitsland bergt zijn flessen liever op in een meer. Op de bodem van de plas nog wel. En die zit achttien meter onder het wateroppervlak. De flessen zitten verborgen in stalen korven op de bodem van het meer. Zo worden de flessen - achttien niet te versmaden Riesling-exemplaren en een Balthazarfles van twaalf liter - bewaard tegen een constante temperatuur van achttien graden Celsius. Na drie jaar vertoeven op de bodem van het meer geeft dat feest in de fles. Of dat hoopt de spitsvondige wijnboer toch. Voor hetzelfde geld zijn de achttien flessen van meneer na drie jaar verdwenen. Het meer - een ondergelopen kalkgroeve – is immers een populaire plaats voor duikers. Een kwestie van uren vooraleer de eerste alcoholist een spoedcursus duiken volgt? Volgens de wijnbouwer zal het zo’n vaart niet lopen. Naar eigen zeggen zijn de wijnkorven die hij gebruikt bijzonder goed beveiligd. Foto