Een Australische dievegge die zich maandenlang voordeed als zakenvrouw en dokteres is vrijdag in Sydney veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De 28-jarige Jody Harris kreeg al snel de bijnaam Catch Me If You Can, naar de waargebeurde film uit 2002 met Leonardo Dicaprio over een meester-oplichter. Harris pleegde maar liefst 130 criminele feiten.
Ze maakte haar slachtoffers onder meer wijs dat ze een dokter was of een politieagente. Ook deed ze zich voor als succesvol zakenvrouw en liet ze uitschijnen dat ze de nicht was van een machtige maffiabaas. Als Harris hun vertrouwen had gewonnen, overviel ze hen. De vrouw gebruikte haar buit om haar luxueuze levensstijl te bekostigen. Zo kocht ze een diamanten horloge en een poedel van 1.652 Australische dollar (973 euro).
De politie was haar op het spoor, maar toch kon ze langer dan een jaar uit de handen van de autoriteiten blijven. Naast de gevangenisstraf zal ze ook een schadevergoeding van 175.000 Australische dollar (103.100 euro) moeten betalen.