Een 19-jarige man is dinsdagmiddag van Terschelling naar Vlieland gezwommen. Een schipper die bijna over hem heen voer, alarmeerde de KNRM. De reddingsmaatschappij rukte uit, maar de man weigerde zijn zwemtocht te staken en aan boord te komen.
,,Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt'', aldus een woordvoerder van de KNMR. ,,Het is een wonder dat hij het kan navertellen. Door de gevaarlijke ebstroming had het heel anders kunnen aflopen.'' Het is onbekend hoeveel kilometer de man heeft afgelegd, omdat het niet duidelijk is waar hij zijn zwemtocht begonnen is. Terschelling en Vlieland liggen op minimaal 7 kilometer afstand van elkaar.
De man had een radarreflector en een satelliettelefoon in een vuilniszak aan zijn been vastgebonden. Deze heeft hij afgegeven aan de KNRM die hem tot aan Vlieland achtervolgde. De man vertelde later aan de KNMR dat het om een weddenschap ging. Hij zou 500 euro krijgen voor het goede doel als hij zijn zwemtocht afmaakte. De man is na zijn avontuur door de politie meegenomen voor verhoor.