Groningen/Bedum - Een bizar ongeluk op de Bedumerweg maandagmiddag heeft de fiets van Wouter Haan uit Bedum het leven gekost. De veroorzaker, een fietsster, reed door, zonder pardon.
Wouter Haan (15) is een getalenteerde wielrenner en veldrijder. Op 7 oktober staat de eerste veldrit van het seizoen op het programma. Het is maar de vraag of hij dat haalt. "Mijn fiets is op twee plekken door midden. Het wiel is dubbelgevouwen." De schade is zeker meer dan duizend euro. Een vrouw van tussen de dertig en veertig fietste op de Bedumerweg richting de tunnel onder de ring. Toen Wouter haar inhaalde, sloeg ze plotseling linksaf. Wouter reed vol op haar in. Hij ging hard tegen het asfalt, de vrouw kon op miraculeuze wijze overeind blijven en vervolgde gehaast haar weg.
De vrouw die het ongeluk veroorzaakte pleegde een misdrijf door door te rijden. Politiewoordvoerder Paul Heidanus: "Of je nu in een auto of op de fiets zit, doorrijden na een ongeval is een misdrijf. De vrouw kan zich het beste zo snel mogelijk bij ons melden. Als ze dat niet doet loopt ze het risico dat we haar opsporen en vervolgen. Nu er aangifte is gedaan, gaan we onderzoek doen, waarbij we ook alle informatie die Wouter Haan op die plek verzamelt meenemen. "Toen ik op de grond lag, zag ik dat ze nog omkeek. Toch besloot ze door te fietsen. Dat vind ik wel het ergste. Hoe kun je dat nou doen?" vraagt de jonge coureur zich vertwijfeld af. Wouter legde de ketting om zijn fiets om de achtervolging in te zetten, maar het frame van zijn tweewieler brak onmiddellijk op twee plekken. "Ik schrok me een ongeluk toen de politie Wouter thuis kwam brengen", vertelt moeder Corrie "Ik was vooral witheet van woede toen ik het verhaal hoorde", zegt vader Thomas.