In de Britse stad Bradford in West Yorkshire zijn bewoners opgeschrokken door een plaag van gigantische ratten. Bewoners schoten een van de ratten dood. Deze reuzenrat was maar liefst 76 centimeter lang.
De ratten komen veelvuldig voor in de omgeving en begeven zich zelfs in de huizen van mensen. Zo zijn de dieren regelmatig gezien in keukens en woonkamers. Buurtbewoners vrezen dat de ratten familie zijn van de zogenaamde Coypu, een 'superrat' die in Zuid-Amerika voorkomt.
De 31-jarige Brandon Goddard schoot een van de ratten dood. "Het is meer een soort Ratzilla dan een rat." De diertjes zijn twee keer groter dan de ratten die normaal in de regio voorkomen.
Hoewel de buurt al lange tijd kampt met een rattenplaag, wisten de bewoners niet dat de ratten zo groot kunnen zijn. "Ik wist dat ze zo groot kunnen zijn als katten, maar dit heb ik nog nooit gezien", zegt buurtbewoner Rebecca Holmes.
Mensen in de wijk klagen dat ze de ratten 's nachts horen piepen en vechten en de knaagdieren laten hun keutels overal achter. Volgens de voorzitter van Yorkshire Rat Club kunnen knaagdieren steeds groter worden doordat er meer eten beschikbaar is.
Gigantische dieren worden wel vaker gesignaleerd. In 2009 werd in China een rat gevangen die 30 centimeter lang was. In Australië spoelde in 2007 een inktvis aan met de lengte van 'een bus' en een gewicht van 250 kilo en in Tanzania verbaasden wetenschappers zich over een uit de kluiten gewassen spitsmuis.
Filmpje