Schoolgaande kinderen die elke dag hun school op drieduizend meter hoogte tegen een bergwand bereikten door een doodenge klim hebben eindelijk een veiliger weg naar school gekregen.
Een nieuwe, in de rotswand verankerde, stalen trap is gebouwd om de oude doe-het-zelf houten ladders te vervangen, meldt de Chinese krant Chengdu Business Daily.
De basisschool van Erping (Sichuan) was in het leven geroepen om in de basisbehoeften van de plaatselijke kinderen te voorzien en kreeg al snel de bijnaam 'Heaven Ladder School' omdat een deel van de weg omhoog bestond uit een aantal levensgevaarlijke houten ladders.
De twee docenten moesten de kinderen begeleiden omdat het zo gevaarlijk en vermoeiend was, aldus één van de ouders: Mu Naiyibu.
Plaatselijke overheidsfunctionarissen besloten eindelijk een bedrag van €12.000 te spenderen aan stalen trappen voor de gevaarlijkste stukken.
Ook werd er een verdere €190.000 geïnvesteerd in de bouw van nieuwe lokalen en het aanleggen van elektra om een eind te maken aan de praktijk van het lesgeven in 'modder-hutten' bij het licht van kaarsen.
Li Guilin die de school 20 jaar geleden oprichtte met z'n vrouw zei: "Nu heeft de school tenminste een betere toekomst. Mijn vrouw en ik zullen les blijven geven tot we te oud zijn om de trappen te beklimmen. Foto