Drie verschillen smaken marihuana-ijs werden vorige week, door een apotheek in Santa Cruz geÔntroduceerd als alternatief voor het roken van wiet. Het geestverruimende dessert is bedoeld voor het medicinale circuit. Het is door bepaalde patiŽnten alleen te verkrijgen op recept. Door deze patiŽnten word het ijs dan gebruikt als pijnbestrijding.
Officieel bekend als Creme De Canna, is het op marihuana-gebaseerde ijs nu in drie smaken te verkrijgen - Banannabis Foster, Straw-Mari Cheesecake en TRIPle Chocolate Brownie - en meer smaken zijn in de maak.
"Het is mijn passie om medische marihuana niet alleen zeer effectief in te zetten, maar het ook geweldig lekker te maken" verteld de maker Jonathan Kolodinski aan het San Jose Mercury News. "Ik wilde mijn productlijn al een lange tijd op de markt brengen."
Het ijs kost 15 dollar voor een kwart liter, en de werking is te vergelijken met ongeveer 3 joints.
Kolodinski hoopt zijn product ook te verkopen aan de medicinale marihuanahandel in Noord-Amerika, maar zijn grootste markt zal waarschijnlijk CaliforniŽ blijven.
Kiezers beslissen er in november over Proposition 19, een referendum zal dan bepalen of marihuana gelegaliseerd kan worden in California.
Kolodinski zei dat hij bezig is met meer eetbare cannabis producten, waaronder sorbets en veganistische opties.