De auto die u via deze link ziet is Leonie. Met Leonie zijn de afgelopen dagen een aantal tests uitgevoerd in de Duitse stad Braunschweig. En wat blijkt: Leonie is -dankzij heel veel technische goodies – in staat om autonoom aan het drukke stadsverkeer deel te nemen.
Dit is de natte droom van Google CEO Eric Schmidt. Hij merkte onlangs op dat het ronduit belachelijk is dat mensen nog zelf auto’s besturen en daardoor ongelukken maken. Computers zouden dat moeten doen. “Your car should drive itself. It just makes sense.”. Aldus Schmidt. Duitse onderzoekers aan de Technische Universiteit Braunschweig hebben inmiddels een Volkswagen Passat geprepareerd die in staat is om zónder bestuurder te kunnen rijden. In de recente tests wist de auto een snelheid van 60 km/u te halen, terwijl de persoon achter het stuur tijd had voor belangrijkere zaken dan rijden en opletten.
Voor de zekerheid hebben ze wel een testpiloot achter het stuur gezet. Je weet maar nooit, zo krijg je van die Volvo-taferelen met botsingen en zo. De auto kon zich dankzij sensoren en lasertechniek prima redden op de tweebaans ringweg en ook kruisingen waren geen probleem voor de test-Passat aka Leonie. Dodelijk saai filmpje van de autonome testrit staat hier.