Een gepensioneerde visser heeft 50000 pond geïnvesteerd in zijn boot, die nu op een Duitse onderzeeboot lijkt uit de tweede wereldoorlog. Het lijkt op het gevreesde aanvals-vaartuig, wat in de tweede wereldoorlog meer dan 3000 geallieerde schepen wist te laten zinken.
Cyrril Howarth ruste zijn vaartuig uit met torpedobuizen en een periscoop en liet het gevaarte te water in het Leeds-Liverpool kanaal bij Botany Bay in Lancashire.
De helft van zijn budget was genoeg om een smalle boot te kopen, de rest ging op aan de transformatie tot afschrikwekkende duikboot.
Compleet verbouwereerde vissers struikelen over hun hengels, als het ruim 20 meter lange vaartuig hen passeert.
Ze hoeven zich gelukkig niet gelijk te mobiliseren en de mitrailleursposten te bemannen, want hoe agressief de nep-onderzeeër er ook uit ziet, het blijft gewoon een smalle boot, met een topsnelheid van 3 Mph, die alleen kan duiken als je er een gat in boort.
Cyril [78] uit Chorley zegt: "het is de vervolmaking van een 12 maanden durende droom. Ik was altijd al geïnteresseerd in maritieme historie, met name de duikboten." "Je had de gezichten van de lokale bewoners moeten zien, toen ze 's ochtends wakker werden en de grijze Duitse U-boot zagen liggen". De reacties van de mensen zijn verschillend: de een is geschokt, de ander verrast met de nieuwe toeristische attractie.
Foto1,
Foto2