In aanwezigheid van tientallen gasten in 'real life' en honderden virtuele belangstellenden is in Kasteel 't Kerckebosch in het Nederlandse Zeist het eerste 'twitterhuwelijk' gesloten.
René Hoksbergen vroeg zijn Jannetta Dorsman eerder dit jaar via een bericht op Twitter ten huwelijk en daarmee was de eerste zogenoemde twedding een feit. De trouwpartij werd volledig georganiseerd en gesponsord door de populaire microblog.
Iedereen die actief is op Twitter was uitgenodigd voor de bruiloft. Zij die geen plekje wisten te bemachtigen in het kasteel konden de huwelijksvoltrekking live volgen via internet. Tv-presentatrice Aldith Hunkar bracht verslag uit van de festiviteiten via de website.
Het hele trouwfeest, van de taart tot de band en van de drank tot de ringen, werd door twitteraars beschikbaar gesteld. In totaal hebben ruim 125 bedrijven het evenement mogelijk gemaakt.
Woensdagavond stond een groot bruiloftsfeest in Bunnik op het programma, waar honderden twitteraars zich voor hebben aangemeld. De avond is een benefiet voor Stichting Pink Ribbon. Bezoekers kunnen geld doneren en ook de drankomzet komt ten goede aan het Nederlandse borstkankerfonds.