Den Haag, 08-11-2010 Enkele jongens die op de Hardenbroekstraat door een omwonende werden aangesproken op hun 'verdachte' gedrag, vertelden haar dat er bij hen was ingebroken en dat zij op zoek waren naar de dader. Het verhaal bleek echter iets anders...
De omwonende hoorde maandagavond 7 november rond 22.30 uur op straat opvallende geluiden, waarna zij buiten een kijkje ging nemen. Daar zag zij op dat moment niet alleen jongens op een onverlichte scooter wegrijden, maar ook een auto die stond geparkeerd met draaiende motor, verlichting aan en portierdeuren open. De Haagse liep naar de auto en belde ondertussen de politie. Bij de auto werd zij aangesproken door drie jongeren op de teruggekeerde scooter. Zij vertelden haar dat er geprobeerd was bij hen in te breken.
Een van de jongens nam de telefoon van haar over en sprak kort met de politie, die hij hetzelfde verhaal vertelde. Een andere jongen liep ondertussen de flat in, richting de kelderboxen. Hij kwam terug met een schilderij dat hij achterin de auto stopte. Hierna reed hij met een andere jongen weg en ook de jongens bij de scooter vertrokken. Zij bleken dus niet het slachtoffer van de inbraak te zijn, maar juist de daders. In de flat bleken twee kelderboxen te zijn opengebroken. De politie onderzoekt de zaak.