Dokter eet hele artisjok en klaagt restaurant aan
Of het heuglijk dan wel verontrustend nieuws is laten we in het midden, maar: je hoeft niet slim te zijn om dokter te worden. Dat bewees arts Arturo Carvajal, die in een restaurant in Miami een volledige artisjok naar binnen schrokte en vervolgens de zaak vervolgde omdat hij zich niet lekker voelde. Carvajal bestelde een gegrilde artisjok ("Een groente waar ik nog nooit van gehoord had, Edelachtbare", gaf hij in de rechtszaal te kennen) en werkte het ding vervolgens in zijn geheel naar binnen, in plaats van gewoon de eetbare delen van de blaadjes af te schrapen. De gevolgen van de eigenzinnige tafelmanieren lieten zich raden: de klant werd met hevige buikpijn geconfronteerd en artsen vonden artisjokblaadjes die zijn inwendige huishouding blokkeerden. Nu dient de misnoegde restaurantbezoeker klacht in wegens de geleden pijnen. Hij meent dat de ober onzorgvuldig is geweest door niet uit te leggen hoe een artisjok geconsumeerd dient te worden. "Mijn cliënt is afkomstig uit Cuba, waar het gebruikelijk is dat je de zaken eet zoals ze op je bord komen", zegt zijn advocaat. Het restaurant ziet het enigszins anders: "Wat is het volgende? Moeten we straks waarschuwingen op ons menu plaatsen om uit te leggen dat mensen de beenderen van de barbecueribbetjes niet mogen opeten?"
Gerelateerde artikelen
Die had zeker z'n hele leven uit een hondenbak gevreten. Hopla, alles naar binnen en kauwen deed ie kennelijk ook niet.
Wat de boer niet kent, dat kauwt hij niet!
een artisjokik begrijp hem wel eigenlijk. het is niet bepaald een groente die iedereen wel is eet zoals sla of tomaat.
ga in amerika wonen alsjeblieft
@Poef: alles wat je eet is op je eigen risico. zo werkt dat hier, en daar heeft iedereen zich aan te houden. als je naar een ander land gaat ben je voorzichtig!
Laatste edit 21-11-2010 14:08
wat een slimmerik... maar was er niemand in het restaurant die zoiets had van "meneer, het is niet de bedoeling het gehele blad op te eten..." ik zou hem er toch echt op aanspreken, zeker als ober... maar het restaurant heft wel gelijk als je het mij vraagt.
`moet een restaurant iedere klant gaan uitleggen hoe bepaalde gerechten gegeten dienen te worden??? word de bediening langzaam van..krijg je ook klachten van....zeikerds...
Bovendien krijg je dan veel boze gezichten: dacht u dat ik dat niet wist pinguin!
een idee zou wel zijn een bordje op te hangen: informeer bij voor u onbekende gerechten bij de ober hoe het gerecht gegeten moet worden. Het restaurant stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van het verkeerd nuttigen van uw gerecht.
@zeszeszes: helemaal mee eens. Zelfs al vind je het pijnlijk voor de cliënt om er op gewezen te worden - je moet er toch van uitgaan dat deze er later last van kan krijgen.
@Mamsie: er was kennelijk niks mis met zijn tanden. Het werd allemaal moeiteloos verpulverd.
hmm, beiden hebben een punt. Ik zou ook niet weten hoe ik een artisjok zou moeten eten en ik word ook arts
Misschien ligt het daar aan
Ooit hoorde ik het verhaal van een nederlands meisje bij een congolees gezin. Toen ze kip aten, keek het hele gezin stomverbaasd dat zij de botten opzij legde, want dat was juist "het lekkerste van de kip" .
Ik kan me er dan ook wel iets bij voorstellen dat deze Cubaan ook geen problemen had met de stugge bladeren. Mogelijk zijn onze tanden en kiezen gedegenereerd.
Ik heb ook nooit geweten dat je niet alles van een artisjok kon eten,dus ik snap het best.
meestal word er toch bijgezegd dat er graatje inzitten, of in dit geval oneetbare delen?, ik begrijp hem best, maar ik denk dat dit meer ene cultuurverschil is dan een echt foutje van meneer of het restaurant.
Misschien had de klant de artisjok al in 1000 stukjes gesneden voordat iemand kon ingrijpen en ja - dan valt er weinig meer aan te redden.
En wat is de eis? Miljoenenjacht?
Quote
TheAnimalFriend:
En wat is de eis? Miljoenenjacht?
Nee, cursus artisjok eten.
Wel raar dat een restaurant ook oneetbare dingen op tafel zet
Dan kunnen ze toch ook alleen de harten opdienen?
@ledi: Die heeft ie nu niet meer nodig
misschien cursus restaurant gebruik voor het geval hij een volgend bezoek een portie spareribs besteld
Straks kan iemand de ober aanklagen voor het niet juist meenemen van de borden...
Maar wat is nu precies eetbaar en wat niet?
Ik wist ook niet echt dat je dat niet helemaal kon eten. (Heb gelukkig ook nog nooit de behoefte gehad een artisjok te eten, maar goed.)
Ik zou het ook niet weten hoor, wat je precies kunt eten van een artisjok
Maar daarentegen zou ik niet gaan kouwen als een koe als ik er niet doorheen kom. Lijkt me toch ook dat het gewoon niet zo smakelijk is...
Maar goed, moet je in een restaurant uitleggen hoe je gamba's moet pellen, om maar eens een vergelijking te trekken? Goeie vraag voor een rechter, lijkt me
Laatste edit 21-11-2010 15:45
arts Arturo Carvajal?
Eerder arts Carnaval!
Wat een grap zeg dit...
Alleen wel nasty voor die man
Waarschuwingen op de menukaart had ik gezien de claimcultuur in Amerika min of meer al verwacht.
Als iemand een Artsjok besteld ga je er toch vanuit dat die weet hoe je dat ding eet. Bovendien als ik wat te eten zou vragen wat ik niet ken zou ik dat zelf wel vragen zeker als er houterige deeltjes inzitten.
Achterlijke mensen hier op deze wereld :/
Quote
Wouwter:
Maar wat is nu precies eetbaar en wat niet?
Ik wist ook niet echt dat je dat niet helemaal kon eten. (Heb gelukkig ook nog nooit de behoefte gehad een artisjok te eten, maar goed.)
Het hart en de binnenkant van de bladeren zijn eetbaar.
Trouwens toch maar eens proberen, zijn erg lekker!
Laatste edit 21-11-2010 16:08
Wat de boer niet kent eet hij niet.
Toch handig, die spreekwoorden
Ik wist niet eens dat je die dingen gewoon zo kon eten ik ken het alleen als topic op een pizza
@Blixa: men vindt het gezellig om de uiteinde van die bladeren leeg te zuigen.
Ik heb er ook nooit de lol van ingezien.
ik zou eerst vragen wat het is en als me dat aanspreekt pas bestellen dan weet de bediening ook meteen dat je niet weet hoe te consumeren en dan is het lijkt me logisch dat er uitleg over gegeven word maar als je heel zelfverzekerd iets besteld mag er vanuit gegaan worden dat je bekent bent met hetgeen je bestelde :Ja
het is maar goed dat ze zijn bestek niet op het bord hebben gelecht anders had hij dat ook nog opgegeten
Hij had ook al een stuk stoelpoot op zeker..
Je mag niet jokken, ook niet in Artis.
Het enige aan een artisjok wat lekker is dat is het hart van de bloem
Hopen dat hij nooit een pizza Quattro Stagioni bestelt.
Laatste edit 21-11-2010 17:44
Hoe doet hij dat met kreeft en crab ?
Ik zou dat ook niet weten hoor, maar ik zou ook geen artisjok bestellen
Het is mij al wel eens overkomen (lang lang geleden) toen ik voor het eerst gamba's at, maar dat had ik na 2 seconden door hahaha
Die man zit artisjokvol waanideeën!
Quote:
Het restaurant ziet het enigszins anders: "Wat is het volgende? Moeten we straks waarschuwingen op ons menu plaatsen om uit te leggen dat mensen de beenderen van de barbecueribbetjes niet mogen opeten?"
een terechte vraag, mede namens restaurateurs die halve kippen serveren
Ik ga er vanuit dat alles wat op mijn bord komt eetbaar is behalve botten, schelpen en graten.
Niet iedereen weet dat alleen bepaalde delen van een artisjok eetbaar zijn.
Bij dierlijk voedsel weet je dat bepaalde delen niet eetbaar zijn, maar bij plantaardig voedsel weet je dat niet altijd.
Wat een feest
Dat word flink persen de komende dagen.
Quote:
Het restaurant ziet het enigszins anders: "Wat is het volgende? Moeten we straks waarschuwingen op ons menu plaatsen om uit te leggen dat mensen de beenderen van de barbecueribbetjes niet mogen opeten?"
Ik zie hier toch een duidelijke vergelijking tussen appels en peren.
Iedereen snapt dat ribbetjes zelf niet gegeten moeten worden (ribbetjes kent dan ook iedereen), maar slechts sommigen onder ons weten dat je de blaadjes van een artisjok niet zomaar moet eten.
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: