Een Amerikaanse man heeft uiteindelijk z'n moeder terug gevonden en kwam er achter dat ze een wereldberoemde Vrouw met de Baard is. Richard Lorenc (33) is herenigd met de 62-jarige Vivian Wheeler, die lange tijd werkzaam is geweest in diverse circussen. Na een onderzoek van ruim 6 weken door het departement van burgerzaken van Kansas kwam hij achter zijn moeders huidige verblijfplaats en identiteit. Mevrouw Wheeler erfde van haar moeder de aandoening 'hypertrichose' (ook wel bekend als het 'weerwolf-syndroom' ) die zich uit door een hoeveelheid buitensporige aangezichtshaar vanaf een zeer jonge leeftijd. Zij kwam ook als 'hermafrodiet' ter wereld dus met mannelijke én vrouwelijke geslachtsorganen. Haar moeder (die een op een meisje gehoopt had) gaf toen ze het harige hoofd van het nieuwe mensje zag, de dokter opdracht de mannelijke delen te verwijderen. Haar vader intussen zag er (ondanks de schaamte over zijn dochters aandoening) geen probleem in z'n dochter op vijfjarige leeftijd mee te sturen met het circus waar ze tot $1000 per maand verdiende wat dan gelijk naar huis gestuurd werd.
Uiteindelijk werd ze door het Guinness Book of Records erkend als zijnde de vrouw met de langste baard ter wereld, een imposante 11 inches lang.
Haar zoon Richard werd bij haar weggehaald toen hij drie was en geadopteerd toen hij zeven was. Mevrouw Wheeler overweegt nu haar huis in Californië te verlaten om wat dichter bij haar zoon in Kansas te gaan wonen. Foto