Stel, je kunt een aardig balletje trappen maar bent nog steeds amateur. Op een dag belt Ajax en biedt je een tijdelijk contract aan. Wie zou dan nee zeggen?
Toch is dat wat Keith Fitzhugh deed, een jong talent in american football. Hij was afgelopen zomer al eens onbetaald meegelopen met de beroemde New York Jets, maar toen hij niet kon blijven, trad hij in dienst bij een treinmaatschappij.
Daar is hij nu conducteur. Maar dinsdag belde de New York Jets: ze hadden een groot aantal geblesseerden en dus wilden ze hem alsnog een contract aanbieden. Fitzhugh zei nee: "Ik vertelde hen dat ik heel dankbaar was voor de kans. Maar op dit moment zou het een contract zijn voor maar enkele weken. Dus ik blijf liever bij een veilig bedrijf en veilige baan", zei hij tegen een plaatselijke krant.
Voor Keith is een vaste baan belangrijk, omdat zijn vader gehandicapt is en geen werk kan doen. Hij ondersteunt hem nu.
Nog een factor is dat Keith het uitstekend bevalt als treinconducteur; hij houdt van zijn werk.
Zijn agent snapt zijn beslissing, maar denkt niet dat de zaak hiermee is afgedaan: "De jongen heeft een groter hart dan wie dan ook. Het is zijn droom om te spelen. Ik denk niet dat dit het laatste is wat we gehoord hebben van Keith Fitzhugh."