Madron FC verloor zijn laatste wedstrijd met 22-0, maar dat was altijd nog 33 doelpunten minder dan de wedstrijd ervoor.
Het kan voor een team geen fijne ervaring zijn de bal eens per vier en een halve minuut uit het net te moeten vissen, maar gemiddeld is dat wat het eerste team van Madron FC (nabij Penzance) dit seizoen heeft moeten doen.
Na hun eerste wedstrijden in de eerste divisie van 'Cornwall's mining league' met redelijk slechte cijfers van 11-0, 4-1, en 16-0 verloren te hebben, zakten ze weg naar bedenkelijke uitslagen van 27-0 en 27-1, waarna het dieptepunt twee weken geleden met 55-0 bereikt werd.
In 11 wedstrijden dit seizoen, volgens plaatsvervangend manager Alan Davenport, heeft Madron twee doelpunten gescoord en er 227 tegen gekregen.
Het is deze sportieve incompetentie, die de club onder de
bewonderende aandacht van zelfs de internationale pers heeft gebracht.
Maar Davenport, die ook de secretaris, penningmeester en voorzitter is, zal niet bij de pakken gaan neerzitten.
"De moraal is goed, de koppies staan nog trots omhoog en we worden vast ooit beter."
Zoals zo vaak ligt de bron van de problemen bij een meningsverschil over het geld.
Bij het begin van het seizoen vertrok het hele eerste team (dat vorig seizoen geen wedstrijd heeft verloren), toen ze hoorden dat ze nauwelijks betaald zouden worden.
De manager probeerde nog hen uit te leggen dat ze niet betaald hoefden te worden en "we zijn maar een kleine vereniging", maar ze gingen toch.
"Dus toen moest ik alles uit de kast trekken om toch een team het veld op te sturen, voor de eerste divisie.
De coach besloot dat het niet eerlijk zou zijn de spelers uit het tweede team te halen - die in hun competitie een goeie kans op het kampioenschap maken -, dus spelen we met wie maar spelen wil.
Jammer genoeg zijn dat vaak jongens van 16 of 17 die amper eerder gevoetbald hebben en nergens anders terecht kunnen. Meestal zijn er maar net genoeg, in 11 wedstrijden hebben we drie keer een volledig elftal gehad."
Sinds het fiasco van de 55-0, toen het team 7 spelers had maar geen doelman (er stond wel een jongen tussen de palen maar die was de hele wedstrijd met zijn maten achter het doel aan het kletsen) lijken dingen zich ten goede te keren.
"Afgelopen zaterdag hadden we 12 spelers en de keeper hield er twee penalty's uit. Vandaag alleen al ben ik gebeld door drie jongens die bij ons willen komen spelen", zegt Davenport.
"22-0 is niet echt briljant maar het is 33 doelpunten minder dan de wedstrijd ervoor, we pakken nog wel een keer een puntje, we geven het niet op."
Foto