Hoe raar iets ook is, dump het op e-Bay en iemand heeft er vast geld voor over. Dit moet een Amerikaanse vrouw ook gedacht hebben toen zij de resten van een gemummificeerd menselijk skelet te koop aanbood.
De 45-jarige Lynn Sterling uit Michigan kreeg onlangs van een vriend de resten van een menselijk skelet. De man werkt in de sloop en had de overblijfselen gevonden in een school die hij 30 jaar geleden had helpen afbreken. Lynn zag er klaarblijkelijk geld in. Ze nam contact op met een advocaat en plaatste een advertentie op e-Bay.
Een oplettende man uit North Carolina belde de politie toen hij het merkwaardige item online zag staan. Lynn verklaarde daarop zeker te weten dat het om een medisch ding ging. "Anders had ik het nooit op e-Bay gezet." Volgens een woordvoerster van de populaire website mogen skeletresten op e-Bay worden verkocht 'for medical use'.
Dit geldt alleen niet voor gemummificeerde resten. Volgens een medisch onderzoeker betreffen het zeer oude overblijfselen van een intact gebleven skelet met gemummificeerd weefsel. Het zou gaan om een kind maar precieze leeftijd, geslacht en ras is nog niet bekend.
Een medisch onderzoeksbureau heeft de resten inmiddels weggehaald uit het huis van Lynn. e-Bay heeft de advertentie verwijderd. De politie heeft laten weten dat Lynn waarschijnlijk niet zal worden aangeklaagd.
Door Sannetjuh geschreven.