ATLANTA - Een piloot van Southwest Airlines heeft zijn vliegtuig twaalf minuten laten wachten op een man die zijn stervende 2-jarige kleinzoon in Denver wilde bezoeken. Dit melden diverse Amerikaanse media zaterdag (15 januari). De grootvader, Mark Dickinson, stond te wachten in een lange rij passagiers voor de veiligheidscontrole op Los Angeles International Airport en twijfelde of hij zijn vlucht nog wel zou halen.
Zijn kleinzoon zou over een aantal uur van de beademing worden gehaald en sterven. De medici zouden niet wachten tot de grootvader er bij was. "Ik was in paniek omdat ik bang was dat ik mijn vlucht niet zou halen”, vertelde Dickinson aan CNN-vertegenwoordiger KABC.
Toen de piloot van Southwest dit hoorde, besloot hij het vliegtuig tegen te houden totdat Dickinson aan boord was. Die arriveerde op zijn sokken, omdat hij zijn schoenen uit had moeten doen bij de veiligheidscontrole. Dickinson haalde de vlucht en kon op tijd bij zijn kleinzoon zijn.
Volgens CNN kampte de peuter, Caden Rodgers, met een hersenfractuur nadat de vriend van zijn moeder hem door de kamer had gegooid. De man was onder invloed van drank en drugs toen hij zijn daad pleegde. Hem is moord ten laste gelegd.