In de Britse plaats Redditch Borough is ophef ontstaan over het idee van de gemeente om de warmte van een crematorium te gebruiken voor het opwarmen van een zwembad.
Vakbondsleiders zijn niet blij met het voorstel, dat 14.560 pond (zo'n 16.890 euro) per jaar moet opbrengen.
Vakbondsman Roger McKenzie eist excuses van de gemeente. Hij wil dat de autoriteiten zich verontschuldigen aan de omwonenden voor "deze belediging en dit ongevoelige voorstel". Volgens hem is het een teken van "wanhopig beleid" om de door de nationale overheid opgelegde bezuinigen door te voeren.
Ook Simon Thomas van het crematorium heeft zo zijn bedenkingen. "Ik weet niet of mensen zich wel op hun gemak voelen met het idee dat ze in een zwembad zwemmen dat verwarmd wordt door de dood van een geliefde. Het is een beetje vreemd en griezelig."
De lokale autoriteiten vinden het tot nu toe nog wel een aardig plan. Zo vertelt raadslid Carole Gandy aan Britse media dat ze liever heeft dat de energie goed wordt gebruikt, "in plaats van dat we via de schoorsteen de lucht aan het verwarmen zijn". Volgens Gandy zal het absoluut geen verschil maken voor de gebruikers van het crematorium.
Het voorstel wordt binnenkort besproken door het uitvoerend Comité van de gemeente.