Wegbeheerders die opdracht hebben gegeven voor de nachtelijke bouw van een muur dwars over de snelweg, worden aangeklaagd door slachtoffers van de botsingen die daarop zijn gevolgd.
Het anderhalve meter hoge muurtje waar verlichting noch borden bij aanwezig waren, werd gebouwd om wegwerkers te beschermen die even verderop bezig waren.
Officials moeten tekst en uitleg geven
nadat enkele dozijnen auto's tegen de muur zijn aangereden in Xian, Shaanxi provincie (West-China).
Overlevende Zou Tieqin (42) vertelde: "Ik had de hele familie in de wagen toen ik plotseling de muur zag opdoemen in mijn koplampen. Ik remde uit alle macht, maar het was te laat en ik ging er dwars doorheen. Wij werden gered door de airbags, maar toen we uit de auto klommen, zagen we talloze andere auto's de muur in duiken. Sommige mensen hadden minder geluk. De mensen die hier verantwoordelijk voor zijn, moeten leren dat dit niet zomaar kan. Wij eisen compensatie."
Maar in plaats van verontschuldigingen aanbieden, gaan de wegwerkers gewoon door met het herbouwen van de muur elke keer dat er een gat in gereden wordt, waarbij ze zeggen dat er wel degelijk lichten hebben gestaan, maar dat die door 'anderen' zijn gepikt. Foto