Iemand in het Britse plaatsje Derbyshire leeft op wel heel grote voet en de politie is naar hem op zoek. In een lokaal tankstation werd onlangs een paar schoenen gevonden met maatje 55, maar van de eigenaar ontbreekt elk spoor.
De gevonden sportschoenen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, want in Groot-Brittannië zijn dat soort schoenen van die grootte nergens te koop. De politie hoopt de eigenaar van de schoenen snel te vinden. "Het lijkt wel op Assepoester", zegt Denise Bostock, verantwoordelijk voor verloren voorwerpen. "Als de schoen past, dan hebben we onze man gevonden", besluit ze.
Normaal zien worden verloren voorwerpen na een maand vernietigd, maar de politie hoopt dat het zover niet hoeft te komen. "Het zou jammer zijn, want blijkbaar heeft toch iemand speciaal de moeite gedaan om deze schoenen te kopen in de Verenigde Staten. Goedkoop zullen ze niet geweest zijn", zegt de politie in The Daily Mail.
De eigenaar van het verloren of gestolen paar schoenen maakt alleszins deel uit van een select clubje. Basketballegende Shaquelle O'Neal heeft ongeveer dezelfde schoenmaat als deze mysterieuze bigfoot. De Turk Sultan Kosen, de grootste man ter wereld, leeft op een nog grotere voet. Hij moet schoenen met schoenmaat 60 aantrekken als hij een stapje in de wereld wil zetten. Foto