Een mistige avond, water zover je kan zien en enkel het zachtjes op en neer gaan van de kano is hoorbaar, maar opeens wordt de rust verstoord. Een donkere schim duikt op aan het wateroppervlak om vervolgens weer stilletjes in de eeuwige dieptes te verdwijnen.Het lijkt wel een fragment uit één of ander mysterieus boek, maar voor twee Engelse kajakkers was het pure realiteit. Tijdens hun kanotochtje op het Engelse Lake Windermere konden Tom Pickles en Sarah Harrington hun ogen niet geloven toen er plotseling een gigantisch wezen aan het wateroppervlak verscheen. Zo’n twintig seconden lang keken ze vol ongeloof toe hoe een 15 meter lang beest met een snelheid van zo’n 16 kilometer per uur hun bootje passeerde om vervolgens ondergedompeld te worden in een verblindende muur van mist.
“Als het ding zo groot is als ze beschrijven, kunnen we echt van een Loch Ness-monster spreken. Het zou een Oost-Europese zeewolf kunnen zijn, maar die zijn normaal gezien niet zo groot. Ik heb geen idee wat dit is”, beweert een lokale ecoloog.
De 24-jarige Pickles greep vliegensvlug naar zijn gsm en maakte een foto van het mysterieuze monster. “Eerst dat ik dat het een hond was. Tot ik zag dat het veel langer was en zich snel voortbewoog. Elke bult op de rug vertoonde veel rimpels. Omwille van de grote schaduw rondom, moet het beest nog een stuk groter zijn dan we te zien hebben gekregen. De huid was zwart of bruin, een beetje zoals een zeehond. Maar die vorm, die had ik nog nooit gezien. Het moet wel de lengte van drie auto's gehad hebben. Weerzinwekkend”, aldus Pickles.
Sarah Harrington (23) schrok zich dood en wilde zich zo snel mogelijk uit de voeten maken. “We waren doodsbang. Het enige wat ik kon denken was: hoe komen we zo snel mogelijk uit dit meer? Het had drie bulten op zijn rug. De gelijkenis met de foto die ik nu zie is griezelig”, klonk het.
Hoewel het al de achtste keer is in vijf jaar tijd dat er in Lake District melding gemaakt wordt van een vreemde verschijning, blijven de sceptici niet uit. “We hebben al miljoenen passagiers op dit meer vervoerd en nog nooit heeft iemand Bownessie gezien”, vertelt Nigel Wilkinson van Windermere Lake Cruises. Foto