Vanwege de vele verzoeken om te mogen trouwen bij McDonald's, hebben zes restaurants in Hong Kong besloten om vanaf januari 2011 trouwerijen verzorgen. De bruiloften vinden in dezelfde stijl plaats als de kinderfeestjes.
“Ashley loves ketchup”, licht een Chinese bruidegom de keuze voor zijn trouwlocatie uit op de website van het Amerikaanse Time Magazine. De nieuwe dienst die de fastfoodketen in Hong Kong biedt, is enthousiast door de lokale bevolking ontvangen.
Veel echtparen hebben elkaar in een restaurant van McDonald's leren kennen of zijn er regelmatig romantisch uit eten geweest. In Hong Kong heeft de keten met de gouden bogen niet de associatie met massaproductie en overgewicht die het in het westen heeft en het is er volgens Time Magazine niet ongewoon om er met je aanstaande intiem te gaan eten.
Een trouwerij onder de gouden bogen is ook nog eens een stuk goedkoper dan een traditionele bruiloft die in Hong Kong al snel 27,400 euro kost. Een intieme bruiloft bij McDonald's met 50 gasten staat voor 1937 euro op de menukaart. Indien nodig, kun je ook nog een trouwjurk huren.
De bruiloften vinden plaats in een afgesloten ruimte in het restaurant waar de gasten vermaakt worden met spelletjes terwijl er hamburgers worden uitgedeeld. De bruidstaart bestaat uit een piramide van groene doosjes waar stukken appeltaart in zitten. Op alcoholische versnaperingen hoef je bij een fast food bruiloft niet te rekenen, wel krijgen alle gasten na afloop een goodybag met allerlei McDonald's figuurtjes.